Her møter han alle kardinalene

En av pave Frans' første offisielle handlinger var dagens møte med kardinalene i Sala Clementina for å takke for støtten under de første dagene av sitt pontifikat.

– En dag skal vi, gjennom forbønnen fra Maria, Kirkens mor, betrakte den oppstandne Kristus' ansikt. Jeg overgir min og deres tjeneste til hennes moderlige beskyttelse. Måtte vi alle lytte til hennes sønns ord, og sammen være utholdende i bønn og bære vitne om Herrens nærvær.   

Den 76 år gamle paven kommenterte også det faktum at mange av kardinalene er eldre menn, og fremhevet at de har en plikt til å overbringe sin kunnskap til yngre generasjoner.

– La oss overlevere denne kunnskapen til de unge. Som god vin som modnes med alderen.: la oss gi de unge kunnskapen om livet.

Frans takket også alle de fremmøtte på Petersplassen onsdag kveld, hvis glede og bønn "fremdeles er innprentet i mitt sinn". Den hellige far takket også sin "høyaktede forgjenger", pave emeritus Benedikt XVI, for å ha "beriket og styrket kirken med sitt magisterium, godhet, ledelse, tro, ydmykhet og mildhet – en åndelig arv for oss alle".

Etter talen tok pave Frans seg god tid til å hilse på hver enkelt av kardinalene, inkludert de over 80.