Teologer godkjenner Johannes Paul IIs andre mirakel

Helligkåres 20. oktober, ifølge Vatikanekspert

null
Den salige Johannes Paul II under en generalaudiens i 2004.
(Foto: Wikimedia Commons)

Gruppen av teologer tilknyttet Kongregasjonen for Helligkåringer skal i et møte tirsdag ha godkjent det andre mirakelet tilskrevet Den salige Johannes Paul II. Dette hevder La Stampas Vatikanekspert, Andrea Tornielli.

Det var i april at helligkåringssaken skjøt fart da det ble meldt at det medisinske teamet hadde godkjent et nytt mirakel basert på salige Johannes Paul IIs forbønn. Detaljene rundt mirakelet er ennå ikke kjent. 

Les også: Nytt mirakel godkjent, helligkåring av Johannes Paul II?

Etter at teologene nå skal ha meldt sitt bifall, gjenstår det kun for kardinalene og biskopene fra Kongregasjonen for Helligkåringer å godkjenne mirakelet, før saken til slutt legges frem for pave Frans. 

Nå kan helligkåringsseremonien skje allerede den 20. oktober, ifølge Tornielli — to dager før hans minnedag 22. oktober.