Dette kan du se på TV i påsken

Katolsk informasjonstjeneste har saumfart TV-programmet for påsken, og plukket ut et utvalg som kan være av interesse for våre lesere.

 

Langfredag


NRK1 kl. 17.05: David Suchet og historien om Paulus
Skuespilleren som gir liv til mesterdetektiven Poirot, foretar en storslått reise ved Middelhavet. David Suchet skal finne ut hva som motiverte apostelen Paulus til å misjonere for kristendommen og overvinne den rådende ideologien i Romerriket. På tre hundre år vokste den kristne menigheten fra rundt tusen til seks millioner tilhengere. Et livsverk som lever den dag i dag.

Del 2 sendes søndag 20. april klokken 17.05 på NRK1.

NRK2 kl. 19.00: Klostrene ved verdens ende
Norsk dokumentar. Klostrende i Norge har spennende historier. Blant de nordligste var Munkeby og Tautra i Trøndelag, som samtiden mente lå ved verdens ende. Ikke langt fra de gamle ruinene på Tautra ligger nå et nytt cistercienserkloster. Og franske munker kom i 2009 til Munkeby for å starte et nytt kloster der. Hvordan opplever lokalmiljøene disse klostrene, og hvilken funksjon har de i en travel, moderne tid?

TV2 kl. 21.40: Susan Boyles verden
Susan Boyle har strevd med en livslang kamp mot sceneskrekken, kombinert med et ønske om å fremføre musikk. Dokumentaren følger Boyle fra debutkvelden i Skottland til en utsolgt konsert foran 20 000 i USA. Om alt går bra vil hun reise på en verdensturne, men suksess er langt fra sikkert.

NRK1 kl. 22.45: Billedbrev: Påskefeiring i Spania
Arnt Stefansen rapporterer om de fargerike prosesjonene som samler en million deltakere og tilskuere i Spania.

Påskeaften

NRK1  kl. 15.15: Fader Brown
Br. dramaserie. Leonard Quinton er blitt funnet hengt. Fader Brown skjønner at det ligger en kriminell handling bak. Etter å ha lyttet til utallige skriftemål, er landsbypresten godt rustet til å avsløre en sjel på farlige veier (3:10)

NRK2 kl.20.25: Påskenattsmesse med pave Frans fra Roma.
Påskenattsmesse med pave Frans i Vatikanet overføres direkte fra Peterskirken i Roma. Gunnar Grøndahl kommenterer fra studio i Oslo, sammen med ham er Pål Bratbak, sogneprest i St. Olav domkirkemenighet i Oslo.

Påskedag


TV2 Nyhetskanalen kl. 10.15: Påskedagsmesse fra Roma.
Pater Pål Bratbak er gjest i studio.

NRK2 kl. 18.20: Nidarosdomen
Norsk dokumentar. Hvordan hadde det seg at den store domkirken ble bygget nord i Norge på 1200- tallet? Om kirkebygget og dens rolle i historien.

NRK2 kl. 19.40: Underveis: Sanger fra katakombene
Musikkprodusenten Erik Hillestad har spilt inn plater i flere land og verdensdeler. Han forteller om hva møtet med andre kulturer og religioner har gjort med hans egen kristne tro. I programmet er han med koret SKRUK for å gjøre en plateinnspilling i et syrisk-ortodoks kloster.

NRK2 kl. 21.10: Hovedscenen: Jesu oppstandelse og himmelfart beskrevet av far og sønn
Johann Sebastian Bach hadde flere musikalske sønner - og den mest berømte av dem ble Carl Philip Emanuel Bach som ble født i 1714, altså for 300 år siden. Fra Leipzig Bach Festival i 2004 hører vi verk av far og sønn Bach fremført av det beste innen barokk fremføringspraksis. J.S.Bach: ''Lobet Gott in seinen Reichen'' og C.P.E.Bach:''Die Auferstehung und Himmelfahrt Jesu''. Orkesteret La Petite Bande, koret Ex Tempore og solister - alt under ledelse av Sigiswald Kuijken.

NB: Husk at du også kan se alle pavens liturgiske feiringer i påsken live på katolsk.no.