Katolsk ukeslutt: 25. april

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  

Petersplassen– Jeg håper at helligkåringen av Johannes Paul II og Johannes XIII vil tilføre ny energi til Kirkens daglige arbeid i deres hjemland, sier pave Frans i et videobudskap til polsk TV.

I løpet av alle årene vi samarbeidet «ble det klarere og klarere for meg at Johannes Paul var en helgen», sier pave emeritus Benedikt XVI til spanske La Razon.

Legene fortalte meg at jeg «kun hadde en måned igjen å leve» etter å ha blitt diagnostisert med hjerne-aneurisme, forteller Mora Diaz, kvinnen fra Costa Rica hvis mirakuløse helbredelse åpnet for helligkåringen av Johannes Paul.

En syv år gammel kristen jente fra Pakistan ble nylig gruppevoldtatt av fire menn, som deretter kidnappet barnets far for å hindre politianmeldelse.

– Biskop Anders Arborelius' dype åndelige liv gjorde et sterkt inntrykk på meg, sier Ulf Ekman i et intervju med Catholic Herald.

Den egyptiske stats utilstrekkelighet når det kommer til å beskytte kopterne og sikre deres borgerrettigheter er å klandre for kopternes smerte, ifølge Youssef Sidhom, sjefredaktør i Watani.

... og denne videoen forklarer Kirkens helligkåringsprosess på fem minutter.