Fotball-VM: Truer med å saksøke italiensk TV for "krenkende" reklame

Førstkommende torsdag spilles åpningskampen i Fotball-VM mellom Brasil og Kroatia i São Paulo. I Rio er det katolske erkebispedømmet nå «dypt krenket» over den italienske statskanalen RAIs reklame for mesterskapet, som viser byens ikoniske Kristus-statue bekledd med en gigantisk italiensk fotballdrakt. Den 30-sekunders lange reklamen viser barn, kledd i den italienske nasjonaldrakten, som spiller fotball på gata. Reklamen avsluttes med et bilde av Kristusstatuen påført en italiensk nr. 10 fotballdrakt, før den avsluttende teksten «Brasil venter på oss».

Det digitalt manipulerte bildet av statuen vist på RAI er en fornærmelse mot troen og byen, ifølge en talsmann for erkebispedømmet, som nå truer med å saksøke Italias allmennkringkaster for mellom 15-21 millioner euro, og donere pengene til veldedighet dersom søksmålet vinner frem.

World Cup 2014: Brazil furious over Christ the Redeemer statue in Rio de Janeiro in Italian football colours | The Telegraph