Vatikanet: Ingen felles fotballkveld for de to pavene

nullVatikanet, 10.7.2014 (KI/KAP) – Det tyske fotballandslaget kan i VM-finalen på søndag mot Argentina ikke stole på direkte pavelig bistand. Pave emeritus Benedikt XVI fra Tyskland vil ikke følge kampen på fjernsyn, sier Vatikanets talsmann Federico Lombardi SJ. «Det synes for meg usannsynlig». Den 87 år gamle bayerske pensjonerte paven bor i et kloster i Vatikanhagene, og det er en kjent sak at han går tidlig til sengs. Finalen begynner klokken 21.

Om pave Frans skal se kampen, vil vise seg. Det er i alle fall sikkert at han vil bli informert om stillingen i kampen, sier Lombardi. Den argentinske paven regnes som en stor fotballfan og en spesiell tilhenger av hjemlandets fotballandslag.

På sosiale nettverk er duellen mellom de to pave-hjemlandene for lengst blitt et tema: Fotomontasjer viser de to pavene i felles bønn, men med tankene på sine nasjonalfarger. En karikatur fra jesuittordenen viser «B16» og «F1» foran fjernsynet. B: «Du virker nervøs». - F: «Jeg bare ber». - B: «Nå blir jeg nervøs».

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)