Katolsk ukeslutt: 7. november

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  

«Rivalisering og konflikter» mellom kristne «svekker våre evner til å oppfylle Herrens bud om å bringe Evangeliet til alle nasjoner», sa pave Frans da han torsdag møtte representanter fra World Evangelical Alliance. [video]

Mens vi er inne på økumenikk: Megakirkepastor Rick Warren og sørstatsbaptistenes Russel Moore er blant deltagerne på Vatikanets interreligiøse seminar om familien den 17-19. november, The Complementarity of Man and Woman: An International Colloquium. Norske Janne Haaland Matlary er forøvrig blant talerne.

Kirkeledere i Det hellige land fordømmer volden og uroen i Jerusalem, hendelser som «har blitt framprovosert av en ekstremisme som er blitt et fenomen både i Det hellige land og regionen forøvrig».

Katolske eksorsister var nylig samlet for sin årlige konferanse i Roma. «Antallet forstyrrelser grunnet ekstraordinær demonisk aktivitet er økende» og er i ferd med å bli en «pastoral krisesituasjon», ifølge gruppens talsmann, Dr. Valter Cascioli.

Kristne pakistanere trues ikke bare av muslimske mobber, men også av egne myndigheter, skriver fr. Alexander Lucie-Smith i kjølvannet av det brutale drapet på et ungt kristent ektepar denne uken. Kardinal Tauran, president i Det pavelige råd for interreligiøs dialog, ber det internasjonale samfunn vurdere å gripe inn overfor Pakistan og dets beryktede blasfemilovgivning.

Katolsk-drevne sykehus har en svært viktig rolle i kampen mot Ebola-viruset, sier mgr. Robert Vitillo fra Caritas Internationalis.

Den katolske bloggeren og aktivisten Nguyen Huu Vinh står i fare for å bli dømt til syv års fengsel for «forbrytelser» mot den vietnamesiske staten.

Verdens mest folkerike land er i endring: Eksperter er enige om at det idag finnes flere kristne enn medlemmer av kommunistpartiet i Kina, skriver The Economist.

... og for fans av japansk animasjonsfilm: Nettsiden ChurchPop presenterer fire serier med underliggende kristen tematikk.