Oscar Romero saligkåres den 23. mai

nullSan Salvador, 11.3.2015 (Avvenire) - Datoen for saligkåringen av Oscar Romero er bestemt. Seremonien vil finne sted i El Salvadors hovedstad San Salvador den 23. mai. Dette ble annonsert i dag av erkebiskop Vincenzo Paglia, president i Det pavelige råd for familien og postulator for saligkåringsprosessen for den martyrdrepte erkebiskopen, under sitt besøk i El Salvador. Dermed er den lange og vanskelige prosessen for en saligkåring av hyrden som ble drept av hat mot troen den 24. mars 1980, endelig fullendt. Nå kreves et godkjent mirakel på hans forbønn før det kan bli snakk om en helligkåring.

Den høytidelige saligkåringen vil bli foretatt på pavens vegne av kardinal Angelo Amato SDB, prefekt for Helligkåringskongregasjonen.

Avvenire / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)