Pilegrimsvandring fra Tanum kirke 28. mai

Katolsk Forum Asker og Bærum inviterer til  en vakker forsommertur lørdag 28. mai 2016 kl 12.00 fra Tanum kirke.

Den tidligere pilegrimsvandringen var en stor suksess og mange har bedt om en ny tur. Derfor blir årets tur med Katolsk Forum Asker og Bærum igjen en lokal, økumenisk pilegrimsvandring mellom to av landets vakreste middelalderkirker, Tanum og Haslum. Datoen er lørdag 28.mai. Turen begynner med andakt og velsignet avgang fra Tanum kirke kl 12.00. Det blir enkel guiding underveis. Ved Haslum kirke ønskes vi velkommen med tradisjonell pilegrimskost og en avsluttende markering. Vandringen arrangeres av Tanum menighet og Katolsk Forum Asker og Bærum. Guide er som før p. Eystein Freuchen.

Rike kulturminner
Tanum kirke er fra midten av 1100-tallet. Inne i kirken er det blant annet vakre Mariafresker som ble gjenoppdaget under restaureringen på 1970-tallet. Rett over veien for kirken ligger dobbelttunet til Tanumgårdene med 1800-talls bygningsmiljø. I kirkens nærhet er det også store gravhauger og røyser fra bronsealder og jernalder. 

Den planlagte ruten følger mindre veifar gjennom områder som har vært viktige i Bærumshistorien. Turen avsluttes ved Haslum kirke med andakt og mat. Kirken er et romansk kirkebygg i stein fra siste halvdel av 1100-tallet og ombygget til korskirke ca hundre år senere.

Praktiske opplysninger:
Oppmøte ved Tanum Kirke kl 12.00. Turen tar 3-3,5 timer. Frivillig bidrag til pilegrimskosten. Om du trenger transport/har plass i bilen, si fra til eystein.freuchen@yahoo.no og benedicte@brogger.no. Ta med nistemat for pause i det fri. Forbehold om regn og kaldt vær. Følg med på Asker og Bærum Katolske Menighets Facebookside og mariakirken.com.

Om du ikke har anledning til å være med på hele turen går det fint å være med på velsignelsen og den innledende vandringen rundt rundt Tanum kirke.

Velkommen!

Melding fra Katolsk Forum Asker og Bærum

Foto: Tanum kirke, Paal Sørensen via Wikimedia Commons