Nonner med klar tale: Vask språket ditt, Trump!

 

LCWR.081619-19395-CNS-LCWR-RACISM-SINS-640x384.jpg

TENK PÅ ALLES BESTE: LCWR, Leadership Conference of Women Religious, oppfordrer president Trump til å tenke på konsekvensene av språkbruken sin. Her fra konferansen i 2018 foran Old Courthouse i St. Louis.  FOTO: CNS photo/Soli Salgado, Global Sisters Report.

 

35.000 ordenssøstre oppfordrer USAs president Donald Trump til å tenke igjennom språkbruk og retorikk.

 

Delegatene i bevegelsen Leadership Conference of Women Religious, LCWR, har på sin årlige sammenkomst i Scottsdale, USA, godkjent at et brev skal sendes til den amerikanske presidenten Donald Trump, ifølge signum.se.

 

Ikke skap splid

I brevet ber delegatene presidenten om å slutte å bruke en retorikk som splitter mennesker og fører til økt polarisering.

LCWR representerer religiøse ordener med rundt 35.000 søstre. På konferansen den 13. til 16. august deltok 663 medlemmer.

Trump er blitt beskyldt for å ha forårsaket splid og uenighet med sine offentlige kommentarer, og spesielt med sine meldinger på Twitter.

 

Forventning

I brevet bønnfaller delegatene Trump om ikke å bruke et språk som ringeakter og dehumaniserer andre. De skriver at de forventer at den amerikanske presidenten, og alle andre som står i tjeneste som ledere for Amerikas forente stater, alltid tenker på alles velbefinnende og selvaktelse.

Ordenssøstrene er opprørte og blir fortvilet når politiske ledere benytter seg av en språkbruk og retorikk som truer samfunnsstrukturen, heter det.

 

Pavens tale

Delegatene minner om pave Frans tale til Den amerikanske Kongressen under sitt besøk i USA i 2015. I talen sa paven at alle sønner og døtre av en nasjon har et oppdrag samt et personlig og sosialt ansvar. Han understreket at det betyr at det kreves omsorg for alles velbefinnende, og det krever samarbeid i en ånd av støtte og solidaritet for å kunne bygge videre på en fremtid i frihet.

I deres oppfordring til Trump, skriver nonnene at han har en posisjon med potensial til å inspirere og få frem det beste i hver og en av oss, og i oss alle. De ber presidenten om å anvende denne posisjon til å lege, ikke til å skape splid. De avslutter sitt brev med at de aldri kommer til å slutte med å ha tydelige meninger om alles ve og vel, og at de vil be for USAs fremtid og helbred.

 

Les artikkelen i Americamagazine her