Pave Frans utnevner legmann til sekretariatet for økonomi

Tirsdag 4. august utnevnte pave Frans en spansk legmann med en lang karriere innen finansiell økonomi til generalsekretær for Vatikanets sekretariat for økonomi. 

 

Maximino Caballero Ledo.jpegMaximino Caballero Ledo (60 år) er fra Merida, Spania, men har bodd i USA siden 2007 hvor han var visepresident for internasjonal finans i Baxter Healthcare, Inc., et medisinsk produktfirma. Han har utdannelse innen økonomi og forretningsadministrasjon, og har jobbet for bedrifter i Spania og USA i stillinger med internasjonal finans. 

Ifølge Vatican News vil Caballero begynne som generalsekretær i midten av august,  

– Det er en stor ære og et stort ansvar. Min erfaring og mitt arbeid er mine ‘talenter’, og jeg håper at jeg med dem kan gjøre mitt for å samarbeide om den økonomiske transparensen til Den hellige stol, sier Maximino Caballero Ledo om utnevnelsen.

 

 

Maximino Caballero Ledo,
generalsekretær for Vatikanets økonomiavdeling.

 

Reform

Pave Francis etablerte sekretariatet i 2014 som en del av omfattende reformer for å styrke tilsynet med Vatikanets økonomi og eiendeler og for å bringe Vatikanets regnskaps- og budsjettprosedyrer opp til internasjonale standarder, spesielt på områdene rundt åpenhet og ansvarlighet.

Stillingen har stått vakant siden 2018 da nåværende erkebiskop Alfred Xuereb ble gjort til pavelig nuntius til Korea og Mongolia.

Maximino Caballero Ledo vil bistå prefekt Fr. Juan Antonio Guerrero, SJ, som har ledet Vatikanets økonomikontor siden januar.

 

Les mer: