Skaperverkets tid: En økumenisk feiring for vårt felles hjem

 

Pave Frans skaperverket.jpeg

SKAPERVERKET: Pave Frans inviterer deg til å ta del i Skaperverkets tid fra 1. september til 4. oktober.

 

Verdensbønnedagen for skaperverket, 1. september, innleder den økumeniske feiringen kalt skaperverkets tid. Feiringen varer frem til 4. oktober, på høytiden for den hellige Frans av Assisi, vernehelgen for miljøvern og økologer. 

 

Skaperverkets tid er en økumenisk feiring sammen med ortodokse, lutheranere og flere andre kristne over hele verden. «Under skaperverkets tid slutter vi oss sammen med våre søsken i den økumeniske familie i bønn og handling for vårt felles hjem», sier mgr. Bruno-Marie Duffé sekretær i dikasteriet for menneskenes helhetlige utvikling, som har deltatt i planleggingen av feiringen. Det var i fjor pave Frans offisielt oppfordret alle troende til å delta i initiativet. 

– Skapelsens tid er tiden for å la våre bønner inspireres på ny. Reflektere over vår livsstil og foreta modige beslutninger slik at planeten vår igjen kan spire på ny, sier pave Frans.

Temaet for årets feiring er «Et jubileum for jorden: nye rytmer, nytt håp».

 

Pavens apell

Pave Frans har flere ganger påpekt hvor viktig det er å starte en dialog om hvordan vi former fremtiden til planeten vår. Koronapandemien har vist oss hvor avhengig vi er av hverandre og at vi med felles innsats kan utrette så mye. 

Foren deg i bønn for vårt felles hjem.

 

Les mer om Skaperverkets tid:

 

Les mer om pavens miljøencyklika Laudato si:

 

Bønn på norsk i anledning femårsjubileum til pavens miljøencyklika:

Skjermbilde 2020-09-02 kl. 09.34.17.png

 

LAUDATO_SI____Lo_566019c0b050a_195x315.jpeg