Colombia rammet av den sterkeste orkanen i landets historie

Omfattende flomødeleggelser i Choco, landets fattigste region 

NTB_bihpPTLxzPk.jpg

OVERSVØMMELSE: I Cartagena, også kjent som Cartagena de Indias, måtte folk flykte fra enorme vannmasser etter at orkanen Iota traff den karibiske kysten nord i landet.  Foto: Luis Guillermo Ferrebus, Reuters

 

Orkanen Iota traff mandag 16. november Colombia med enorme krefter. Ødeleggelsene er katastrofale i de nordvestlige delene av landet, der øyene San Andrés og Providencia ble hardest rammet.

 

På Providencia ble 98 prosent av infrastrukturen ødelagt og all telekommunikasjon slått ut. I Colombias fattigste landsdel, Chocó, er store områder oversvømt av flom og vannmasser. Befolkningen i de hardest rammede områdene var allerede i krise da de ble truffet av den sterkeste orkanen i landets historie. De fleste som bor på øyene San Andrés og Providencia lever av turisme, en næring som nesten har stoppet helt opp de siste ni månedene på grunn av smitteverntiltak. Tusenvis av mennesker er berørt av katastrofen og har akutt behov for hjelp. Caritas Colombia samler nå sine ressurser slik at ofrene av orkanen får mat, klær, husly og helsehjelp.

 

  • Vil du hjelpe orkanofrene i Colombia? Klikk HER