Biskop Berislav Grgićs julebudskap 2020

 

Kjære troende,

Snart feirer vi jul igjen. I år blir det – på grunn av koronaviruset – litt annerledes enn andre år. Men, vi har Jesus, Maria og Josef. Uten dem finnes ikke jul. Derfor prøv å bli en liten Jesus, en liten Maria og en liten Josef.

 

Josef: ydmyk, lydig, rettferdig, hjelpsom, offervillig, i bakgrunnen og stadig på vakt, tjener, aldri sur eller avvisende. Første plass hos ham har Maria og Jesus. Bli en liten Josef!

 

Maria: Ydmyk som ung, som voksen og som gammel. Herrens ringe tjenerinne, frimodig, med litt tvil, men med riktige spørsmål, lydig, rettferdig, hjelpsom, offervillig, alltid «det skje meg som du har sagt». Stor respekt for og takknemlighet overfor Josef. Utholdenhet som helt fra engelen Gabriels besøk, gjennom krybben og Golgatakorset munner i oppstandelse. Bli en liten Maria!

 

Jesus: den beste, ydmykeste (saktmodig og ydmyk av hjertet), lydig, rettferdig, tålmodig, skryter ikke, lyver ikke, søker ikke sitt eget. Veien, sannheten og livet, frelser, tåler alt. Elsker oss uten forbehold. Bli en liten Jesus!

 

Gud jul og gå i et nytt år med Jesus, Maria og Josef! De skal hjelpe oss. Amen, halleluja!

 

+Biskop Berislav Grgić

Vår Frue Kirke, Tromsø, 2020

 

 

Les på polsk