Pave Frans vier et år til familien: – Må familien vokse i kjærlighet

NTB_o5pwpwwGpXs.jpg

AUDIENS: Pave Frans leder en audiens med familier på Petersplassen. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi

 

I anledning femårsjubileet til den apostoliske formaningen Amoris laetitia, vier pave Frans et år til familien.

 
 
På helligdagen for Den hellige Josef, jomfru Marias brudgom og Jesus fosterfar, åpner Dikasteriet for legfolk, familie og liv familieåret Amoris laetitia! Det er Pave Frans som har tatt initiativ til å vie dette året til familien, og det vil vare  fram til Verdensmøtet for familier i Roma i juni 2022.
 
 
Vokse i kjærlighet
Pavens hensikt er å styrke familiene i å vokse i kjærlighet, og stimulere lokalkirkene til en "fornyet og kreativ pastoral innsats for å sette familien i sentrum av både Kirke og samfunn. Som navnet røper, kommer initiativet også i anledning femårsjubileet til pave Frans apostoliske formaning ved samme navn: Amoris laetitia. 
 
Hver måned vil dikasteriet for legfolk, familie og liv legge ut nye videoer og andre ressurser for familier og menigheter. Pave Frans vil blant annet via video forklare hvert kapittel i Amoris laetitia sammen med familier som vil dele ulike aspekter fra deres liv. 
 
 
Mellom kl. 15-18, fredag 19. mars, kan man følge den offisielle åpningen av året på Dikastereiet nettside.
 

 

Les mer: