Nonner i Norge

  • Den lille vietnamesiske kommuniteten på Eikeli i Bærum, søstrene av Det hellige kors, har fått en ny søster, sr. Ancilla Thien Le. Sr. Ancilla er vietnameser som de øvrige søstrene, hun forlot Vietnam som ordenssøster i 1974 for å studere på Filippinene, men har siden ikke kunnet vende tilbake. Hun har tilbragt flere år i USA, og er nå kommet til Norge for å være med i søstrenes arbeide her. I kommuniteten er det fra før to søstre med evige løfter, sr. Jacqueline og sr. Madeleine, videre to søstre under utdanning, en i USA og en på Katarinahjemmet i Oslo.
  • I februar forlater St. Elisabethsøstrene Trondheim etter 110 års virke i byen. Men Trondheim blir ikke lenge uten nærvær av søstre. I april/mai forventes det at Birgittasøstrene kommer. De skal i første omgang bosette seg på Heimdal ved Trondheim, og skal som overalt hvor de slår seg ned drive gjestehus, være kurs og møtested, og delta i ulike menighetsaktiviteter. 4-5 søstre er ventet.
  • I slutten av januar ble det også avgjort at cistercienserinnene fra Our Lady of the Mississippi Abbey, USA, har besluttet å grunnlegge et kloster i Midt-Norge. I begynnelsen av januar var to søstre fra klosteret på befaring i Midt-Norge før de reiste tilbake til USA for å informere søstrene og ta et valg mellom grunnleggelse i Norge eller i Tunis, Afrika. Klosteret som nå grunnlegges i Norge er datterkloster av klosteret i Wrentham hvor norske Hanne Berentzen er. Biskop Georg Müller sier at han har utsett en tomt til klosteret på Frosta.
av Webmaster publisert 01.02.1998, sist endret 01.02.1998 - 21:43