Støtte til demonstranter

Fredsprisvinneren, den øst-timoresiske biskop Carlos Ximenes Belo, sier han har forståelse for demonstrantene som siden søndag har vist sin motstand mot den indonesiske regjering. Han har heller ingen innvendinger mot protesten som har til hensikt å styrte den guvernør som Indonesia har innsatt, Jose Osorio Abilio Soares. men demonstrasjonene må ikke føre til økonomisk ruin, og de må være fredelige, sa biskopen i følge en melding i det indonesiske presseagenturet Antara sist tirsdag. Ca 20.000 mennesker skal ta del i demonstrasjonene.

Den forhenværende portugisiske kolonien Øst-Timor har vært annektert av Indonesia siden 1975. I 1996 fikk Belo Nobels fredspris sammen med borgerettsforkjemperen Jose Ramos-Horta for innsatsen for frihet og menneskerettigheter for Øst-Timors befolkning.

Dili, 13.10.98 (Kathpress)

av Webmaster publisert 14.10.1998, sist endret 14.10.1998 - 09:23