Pavebesøk i august 1999?

Vatikanet (KAP) - De vietnamesiske biskopene vil komme med en offisiell invitasjon til pave Johannes Paul II om å besøke landet i august neste år. Dersom regjeringen gir sin tillatelse, kan paven i august 1999 avslutte 200-årsfeiringen for Mariaåpenbaringene i La Vang, meldte den vatikanske misjonskongregasjonen i dag. De vietnamesiske kirkelederne ville invitere kuriekardinal Roger Etchegaray til et besøk i landet allerede i år, men regjeringen hadde i følge "Fides" anbefalt at dette ikke ble gjort offentlig.

Beslutningen om invitasjonen ble truffet enstemmig av alle biskopene i landet da de møttes i plenum. Ved den samme konferansen ba kirkelederne regjeringen om igjen å få bli med i den asiatiske bispekonferansen, da det i Vietnam kreves spesiell tillatelse alle forbindelser mellom kirken og "utenlandske religiøse organisasjoner". Ved konferansen vedtok biskopene også å invitere sine embetsbrødre fra USA til å besøke landet.

Kathpress 26. oktober 1998; o: pe

av Webmaster publisert 27.10.1998, sist endret 27.10.1998 - 13:52