Paven til USA og Mexico: Mellomlanding på Kuba?

Havanna/Washington (KAP/CWN) - Vatikanet har ennå ikke dementert spekulasjonene om at pave Johannes Paul II på vei til Mexico den 22. januar neste år skal legge inn et kort opphold på Kuba. Paven skal besøke Mexico og delstaten Missouri i USA fra 22. til 28. januar.

I Havanna uttalte stats- og partisjef Fidel Castro på en pressekonferanse sist torsdag seg svært positivt til en eventuell mellomlanding for paven. Hvis pavens fly gjorde et "teknisk opphold" på øya, erklærte Castro at det ville "glede ham stort" å få treffe paven på nytt. Men selv om han hadde hørt om denne muligheten, hadde han ikke fått noen offisiell anmodning.

I USA utsettes en henrettelse som var planlagt under pavens besøk. Høyesterett i delstaten Missouri utsatte henrettelsen av 42-årige Darrell J. Mease, som er dømt til døden for tre drap i 1988, fra 27. januar til 10. februar. Retten ga ingen begrunnelse for beslutningen, men det antas at den har sammenheng med pavens besøk. Paven, som er en overbevist motstander av dødsstraff, skal i St. Louis også treffe president Bill Clonton.

Kathpress/ Catholic World News Service 3. desember 1998; o: pe

av Webmaster publisert 08.12.1998, sist endret 08.12.1998 - 15:40