Irritasjon over spekulasjoner om pavens helse

Vatikanet (KAP) - Vatikanets offisielle avis L'Osservatore Romano har kommet med kritikk av de stadige spekulasjonene om pave Johannes Paul IIs helse. Beskrivelsene av hvor trett paven er og hvor tunge hans skritt er "grenser til det latterlige", heter det i en usignert kommentar. Mot denne "stadige gjentakelsen" av pavens dårlige helse kommer hans aktiviteter og uttalelser alt for mye i bakgrunnen.

Anledningen for kritikken var en notis i den romerske avisen La Repubblica i helgen om overrekkelsen av bullen om det hellige år. I stedet for å skrive om denne hendelsen, konsentrerte journalisten seg om gamle, kjente fakta som at pavens skritt virker langsomme og usikre, i tillegg til flere andre usaklige ting. "På samme måte som en hver journalist har plikt til å fortelle hvordan det går med en personlighet av verdensklasse som pave Johannes Paul II, har han også plikt til objektivt å fortelle sine lesere hva som skjer", i følge kommentaren i L'Osservatore.

Kathpress 4. desember 1998; o: pe

av Webmaster publisert 08.12.1998, sist endret 08.12.1998 - 15:40