Malteserne 900 år

Roma/La Valletta (KAP) - Den selvstendige Malteserridderordenen begynte lørdag feiringen av sitt 900-årsjubileum med en festgudstjeneste i katedralen i La Valletta på Malta. Høydepunktet i feiringen blir en valfart til Det hellige Land i september 1999. I anledningen starten på jubileumsåret var 850 medlemmer av ordenen fra hele verden på Malta mellom 4. og 8. desember.

Grunnleggeren av forløperen for Malteserridderordenen, Den suverene Hospitalsordenen av St. Johannes i Jerusalem, var broder Gerard, som i 1080 grunnla pilegrimshospitset St. Johannes i Jerusalem. Fra dette hospitset utgikk ordenen offisielt i 1099 (sannsynligvis allerede et par år før), og den forpliktet seg til vern av pilegrimer og sykepleie.

Etter at hovedsetet ble lagt til Malta i 1530, har medlemmene blitt kalt Maltesere. Deres motto er: "Kamp mot verdens åtte onder - sykdom, sult, skyld, vantro, hjemløshet, ensomhet, likegyldighet, kjærlighetsløshet".

Kathpress 3. desember 1998; o: pe

av Webmaster publisert 08.12.1998, sist endret 08.12.1998 - 15:40