Öcalan vil forklare seg om paveattentatet

Roma (KAP) - Den kurdiske lederen Abdullah Öcalan har tilbudt seg å samarbeide for å oppklare attentatet på pave Johannes Paul II. Han kjenner imidlertid ikke til detaljene om mordforsøket på Petersplassen den 13. mai 1981, og har heller ingen spesielle bevis, sa han i et intervju med Milano-avisen Corriere della Sera sist mandag. Men han vil forklare seg om konteksten i den tyrkiske politikken etter militærkuppet i 1980. Torino-avisen La Stampa skriver at Öcalan skal ha sagt at på denne måten kan man "skritt for skritt komme nærmere sannheten om attentatet på paven og den svenske statsministeren Olof Palme".

Italienske juridiske kretser antar at Öcalans tilbud kan være et forsøk på å få opphold i Italia eller i Europa. PKK-lederen ble i midten av november arrestert i Italia og deretter satt fri. I løpet av året vil italienske myndigheter ta stilling til om Öcalan skal utvises eller stilles for retten. Han har også sagt seg villig til en rettssak i Østerrike eller Nederland.

Kathpress 7. desember 1998; o: pe

av Webmaster publisert 08.12.1998, sist endret 08.12.1998 - 23:07