Statsministeren tar avstand fra angrep på kristne

New Delhi (CWN) - Den indiske statsministeren Atal Bihari Vajpayee svarte lørdag på de kristne protestene ved å ta avstand fra de nylige angrepene på landets kristne minoritet. "Verken regjeringen eller mitt parti (...) har noen ting å gjøre med utøverne av disse handlingene", sa statsministeren fra det hindu-nasjonalistiske BJP-partiet i en erklæring, og fortsatte: "Jeg fordømmer dem på det sterkeste." Tusener av kristne samlet seg i Indias største byer på fredag, og mange talere beskyldte BJP for å stå bak religiøse spenninger siden det overtok makten i parlamentet tidligere i år.

"India er en sekulær stat. Lik respekt for alle overbevisninger har vært hjørnesteinen for vår kultur og vår nasjon", heter det i statsministerens erklæring. "Min regjering vil forsikre alle våre kristne brødre om at de er like høyt verdsatte borgere av landet som alle andre". Erkebiskop Alan de Lastic av New Delhi ønsket Vajpayees kommentarer velkommen, og kalte dem oppmuntrende.

Catholic World News 7. desember 1998; o: pe

av Webmaster publisert 10.12.1998, sist endret 10.12.1998 - 11:10