Arkitekt planlegger flerreligiøst gudshus

Roma (KAP) - Den italienske arkitekten Paolo Portoghesi vil bygge et felles bygningskompleks med gudshus for jøder, kristne og muslimer i Palermo på Sicilia. Avisen Corriere della Sera forteller at i dette byggverket i den sicilianske hovedstaden skal troende fra de tre store monoteistiske religionene kunne feire gudstjenester samtidig, men i separate rom. I følge Portoghesis planer, som ble presentert i Palermo onsdag, skal synagoge, moske og kirke ha berøringspunkter, men uten å gå inn i hverandre. Hvert av gudshusene skal også være utstyrt med kjennetegnene for hver religion: kors, halvmåne og Davidsstjerne. Forrige gang Portoghesi sørget for de store overskriftene var i 1990, da han var medarkitekt for den store moskeen i Roma, som ble bygd med penger fra Saudi-Arabia.

Kathpress 10. desember 1998; o: pe

av Webmaster publisert 10.12.1998, sist endret 10.12.1998 - 23:38