Paven avviser på ny dødsstraff

Pave Johannes Paul II har på nytt kritisert bruken av dødsstraff. Menneskelivet, også livet til syndere og kriminelle, er en uvurderlig verdi. Tilfeller "hvor det er absolutt nødvendig å fjerne den skyldige" er i dag "praktisk talt overhode ikke forekommende", sa han mandag i Vatikanet. Foranledningen var et møte med Bulgarias nye ambassadør til Vatikanet, Svetlozar Dimitrov Rajev, som kunne meddele Paven at denne form for straff var blitt avskaffet i hans hjemland.

Johannes Paul II henviste til de mange "ofre for ideologier" fra nær fortid. Disse ofrene er en formaning til alle om å fremme respekten for menneskelivet og menneskerettene, uttalte Paven. Han nevnte ved navn den bulgarske biskop Eugenius Bossilkov (1900-1952) som ble henrettet under en av de stalinistiske forfølgelsene og ble saligkåret som martyr i Den katolske kirke for få måneder siden.

Kathpress

av Webmaster publisert 23.12.1998, sist endret 23.12.1998 - 09:19