Paven til Det hellige Land i 1999?

Vatikanet (KAP) - Den israelske turistministeren Moshe Katsav regner med et besøk av pave Johannes Paul II i Det hellige Land allerede i 1999. I forbindelse med den tradisjonelle nyttårsmottakelsen hos den israelske presidenten Ezer Weismann sa Katsav til representanter for de kristne kirkene i Israel at regjeringen venter et slikt besøk i 1999. Det føres allerede samtaler med de palestinske selvstyremyndighetene om koordinering av besøket, siden viktige kristne byer ligger på palestinsk område.

Pave Johannes Paul II har stadig snakket om sine ønsker om å reise til Det hellige Land. I diplomatiske kretser i Roma har imidlertid oppfatningen vært at reisen ikke ville finne sted før i det hellige år 2000. Et tidligere tidspunkt er bare mulig hvis den israelsk-palestinske fredsprosessen styrkes. Den israelske regjeringen har erklært at paven er velkommen når som helst.

Kathpress 31.12.98; o: pe

av Webmaster publisert 25.01.1999, sist endret 25.01.1999 - 19:41