Bok med pavelige matoppskrifter

Roma (KAP) - I Italia har det kommet ut en spesiell bok med henblikk på kristenhetens forestående 2000-årsjubileum. Forlaget "Publigold" i Milano har i sin serie "Golosia & Co" gitt ut en bok med de beste matoppskriftene og vinene fra pavedømmets 2000-årige historie. Boken har tittelen "Buon Appetito Santita" (God appetitt, hellighet) og er skrevet av Mariangela Rinaldi og Mariangela Vicini. Den bringer et representativt tverrsnitt gjennom pavedømmets historie fra apostelen Peter, vis Gregor den Store, den beryktede Borgia-paven Alexander VI og 23 andre av Peters etterfølgere til dagens Pontifex Johannes Paul II. Et kapittel som er vanskelig å ta alvorlig, er det som er viet til den legendariske "pavinne Johanna".

Boken inneholder en kortfattet historisk innføring om hver av de omtalte pavene i tillegg til noen oppskrifter for mat og drikke som står i forbindelse med de enkelte pavene. Her får vi høre om alt fra Avignon-pavenes rødvin "Chateauneuf du Pape" til den elskede pave Johannes XXIIIs forkjærlighet for sin hjemlige polenta. Boken avrundes med noen polske matoppskrifter fra det nåværende pontifikatet og en omfattende litteraturliste. Den 223 sider lange boken foreligger foreløpig bare på italiensk.

Kathpress 8.1.99; o: pe

av Webmaster publisert 25.01.1999, sist endret 25.01.1999 - 19:41