Kopi av Likkledet i Torino funnet i Tsjekkia

Praha (KAP) - I det vestbøhmiske benediktinerklosteret Broumov er det oppdaget en kopi av Likkledet i Torino. Tsjekkisk fjernsyn melder at kopien av likkledet skal være laget midt på 1600-tallet. Det heter videre at linkledet er en perfekt etterligning, og har til og med de sporene av brann som preger det ekte kledet. Munkene oppdaget kledet i et relikvar i klosterkapellet.

Sammen med kledet var et brev datert 4. mai 1651 fra den daværende erkebiskopen i Torino, som bekrefter dets autentisitet. Benediktinerne er villig til å la kledet bli vitenskapelig analysert for å få opplysninger om den usedvanlige kopieringsteknikken, erklærte en talsmann for klosteret.

Kathpress 21.1.99; o: pe

av Webmaster publisert 25.01.1999, sist endret 25.01.1999 - 19:41