Pavereise ennå åpen

Roma (KAP) - I følge Vatikanets misjonsnyhetsbyrå Fides ventes en delegasjon fra Vatikanet å reise til den vietnamesiske hovedstaden Hanoi i februar eller mars for samtaler om et mulig pavebesøk i Vietnam. Likevel har regjeringen i landet ikke gitt noen tillatelse til et besøk, og det hersker stor tvil om det kan finne sted. Men i mange menigheter drives det likevel forberedelser, skriver Fides.

I november 1998 inviterte landets biskoper offisielt paven til å besøke landet. Men regjeringen har ennå ikke truffet noen avgjørelse. Visestatsminister Nguyen Tan Dung sa på slutten av fjoråret at regjeringen "i øyeblikket ikke har til hensikt å invitere paven til et besøk i landet".

Den katolske kirkes religionsfrihet er begrenset, selv om den vietnamesiske regjeringen i den siste tiden etter en årelang blokade har kommet Vatikanet i møte ved noen bispeutnevnelser.

Åpenbart er regjeringen interessert i en forbedring av forbindelsene med Vatikanet, siterer Fides en prest i Saigon. Som positivt tegn regnes utreisetillatelsen for Peter Tran Dinh Tu til Roma, der han den 6. januar ble bispeviet av Paven i Peterskirken. Siden 1989 har delegasjoner fra Vatikanet nesten hvert år fått komme til Vietnam for samtaler.

Kathpress 20.1.99; o: pe

av Webmaster publisert 25.01.1999, sist endret 25.01.1999 - 19:41