Statsministeren tilbakeviser anklager mot kristne

(KAP) Den indiske statsminister Atal Behari Vajpayee har tilbakevist anklagen om at det finner sted tvangsomvendelser i landet. Dermed gikk Vajpayee imot beskyldningene fra ulike hindu-organisasjoner om at kristne tvinger hinduer til å gå over til den kristne tro. I følge indiske aviser på onsdag tilbakeviste Vajpayee også kravet om en lov mot tvangskonversjoner, et krav som er reist av det fundamentalistiske partiet Vishwa Hindu Parishad (VHP). Riktignok står det delstatene fritt å vedta lover vedrørende konversjoner, men selv ville han satse på dialog, sa den indiske statsministeren.

Volden mot de kristne nådde et grusomt høydepunkt med mordet på en australsk misjonær og hans to sønner i delstaten Orissa for to uker siden. I fjor var det langt over hundre tilfeller av voldelige angrep på kristne i India.

av Webmaster publisert 07.02.1999, sist endret 07.02.1999 - 13:54