Vatikanbiskop til jordskjelvofre

Påven har sänt en av sina närmaste medhjälpare till offren för jordbävningen i Colombia. Det är ärkebiskop Paul Josef Cordes, som leder Vatikanens eget kontor för humanitär hjälp Cor unum, vilket är latin och betyder ett enda hjärta. Ärkebiskop Cordes har med sig en hälsning från påven och en symbolisk penninggåva "som ett tecken på konkret solidaritet." Ärkebiskop Cordes skall besöka stiften Armenia och Pereira som drabbats av jordbävningen. Han skall också träffa Colombias biskopar som denna vecka sammanträder i plenarmöte i Bogotá.

Människor i hela världen har visat sin solidaritet med jordbävningsoffren. Caritas internationalis inledde 27 januari en insamling som hittills har samlat 545.000 dollar.

Vatikanradions skandinaviska program/OB/1999-02-08

av Webmaster publisert 09.02.1999, sist endret 09.02.1999 - 10:46