Strid om Baudoins kloster

Brussel (KI-KAP) - Den belgiske kong Baudouin I, som døde i 1993, ønsket i sitt testamente at det skulle bygges et kloster i Opgrimbie. Det kan nå skje etter en ny byggesøknad. Belgiske aviser skriver at biskop Paul Schruers av Hasselt har kunngjort at det skal søkes om ny tillatelse til klosterbyggingen. Det var først gitt tillatelse til å bygge et kloster på den kongelige eiendommen, som ligger i et landskapsvernområde. Denne avgjørelsen ble senere gjort om etter klage fra miljøvernere. Med en ny byggesøknad kan etter Kirkens mening en strid om miljøvern bli unngått.

Baudouin ga i sitt testamente en tomt på den kongelige eiendommen til bispedømmet Hasselt for bygging av et kloster for den kontemplative ordenen Betlehemssøstrene. Klosterbyggingen er allerede kommet langt etter tre års byggetid. Etter ferdigstillelsen av 20 celler og verksteder blir deretter kapittelsalen og kapellet bygd.

Betlehemssøstrene bygger på karteuserordenens spiritualitet.

Kathpress 16. mars 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 28.03.1999, sist endret 28.03.1999 - 17:47