Strid om tusenårsbønn over

London (KI/KAP) - Striden om den offisielle 2000-årsfeiringen i Millennium-domen i London er over. Arrangørene har gitt tillatelse til at den anglikanske primas og erkebiskop av Canterbury, George Carey, ber en bønn kort før midnatt. Dette opplyser den engelske avisen The Times. Organisatorene ville opprinnelig bare tillate en «meditativ tekst».

Både Carey og den nylig avdøde formannen for den katolske bispekonferansen for England og Wales, kardinal Basil Hume, hadde flere ganger erklært at de ville boikotte feiringen i Millennium-domen hvis det ikke ble noen kristne elementer i den. «År 2000 markerer Jesu Kristi 2000. fødselsdag, og derfor har denne datoen en stor betydning for kristne», erklærte kardinalen. Og Carey understreket at hvis feiringen ikke ble knyttet sammen med Jesu Kristi fødsel, ville det være «en vidunderlig praktfull, men innholdsløs seremoni».

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 22.07.1999, sist endret 22.07.1999 - 11:09