Myndighetene utviser katolsk misjonær

Khartoum/Roma (KI/KAP) - De sudanske myndighetene har utvist en katolsk misjonær fra landet. Den kanadiske p. Gilles Poirier, som arbeider som sogneprest i Hellatmayo 2 mil sør for hovedstaden Khartoum, ble for 14 dager siden uten noen grunngiving oppfordret til å forlate landet før søndag morgen. Utvisningsordren er nå forlenget med 48 timer, melder misjonspressebyrået MISNA mandag.

Erkebispedømmet Khartoum og nuntiaturet har bedt myndighetene om opplysninger om bakgrunnen for utvisningen og samtidig søkt om at beslutningen blir omgjort, forteller MISNA. De uttrykker håp om at p. Poirier muligens snart igjen kan ta opp sitt arbeid i menigheten.

Kathpress 2. august 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 04.08.1999, sist endret 04.08.1999 - 08:40