Katedralen i hovedstaden synker ikke lenger

Mexico By (KI/KAP/Zenit) - Katedralen i Mexico By (Ciudad de Mexico) har sunket i flere tiår, men synkingen synes nå å ha stoppet. For første gang besøkte Mexicos president Ernesto Zedillo kirken, som i det siste årlig har sunket mer enn sju cm ned i den sumpete grunnen. Restaureringsarbeidene som begynte i 1992 og hittil har kostet mer enn 333 millioner kroner, skal avsluttes i år 2000.

Ifølge arkitekten Sergio Zaldivar blir det ved sikringen av fundamentene brukt teknikker som allerede har stabilisert grunnmurene til Det skjeve tårn i Pisa. Katedralen ble bygd mellom 1573 og 1816 på mye eldre murrester fra aztekisk tid - en pyramide som ble revet i 1521. Den sumpete grunnen har sammen med den lange byggetiden bidratt til å destabilisere katedralen.

På bakgrunn av den meksikanske historien, som har vært sterkt preget av antiklerikalisme, er president Zedillos besøk en sensasjon. Det er mer enn 130 år siden sist en president besøkte katedralen.

Kathpress og Zenit 29. juli 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 06.08.1999, sist endret 06.08.1999 - 12:05