Andrea Bocelli skal synge jubileumshymnen

Vatikanet (KI/KAP/Zenit/CWN) - Den berømte blinde italienske tenoren Andrea Bocelli skal sannsynligvis synge den offisielle vatikanske jubileumshymnen til Det hellige år 2000. I følge italienske pressemeldinger sist tirsdag inviterte pave Johannes Paul II personlig fredagen før Bocelli til en først hemmeligholdt prøveoppføring i sommerresidensen Castel Gandolfo. Ved denne anledningen skal tenoren ha sunget for paven hymnen, som er laget av de to franskmennene Jean Paul Lecot (melodi) og Jean François Frie (tekst), oversatt til fem språk. Tekst og melodi er fortsatt «top secret».

Det som er klart, er at Bocelli på fredag deltok i pavens morgenmesse og ved denne anledning ha sunget «Panis Angelicum». Til tirsdagsutgaven av avisen Il Giornale erklærer Bocelli at avgjørelsen om hvem som skal synge jubileumshymnen, ligger alene hos paven.

Paven skal ha vist seg fornøyd med Bocellis tolkning. Tenoren fra Toscana sang for paven allerede ved julekonserten i Vatikanet for to år siden. Han beskriver seg som «en troende av overbevisning», men er ikke veldig praktiserende.

(Kathpress hevder at tekst og melodi er "top secret", men hymnen ligger allerede ute på Nettet med tekst (i alle fall på italiensk) og melodi)

Kathpress og Zenit 3. august og Catholic World News 4. august 1999; o: pe

av Webmaster publisert 10.08.1999, sist endret 10.08.1999 - 11:16