Svindlerbiskop arrestert

Roma (KI/Zenit) - Angelo Malannino reiste i hele det nordøstre Italia kledt som biskop, ga velsignelser og ba om penger til bygging av et nettverk av pleiehjem. Han er nå arrestert av politiet, som anslår at han har svindlet folk for «flere titalls millioner kroner». Det viser seg at han er en siciliansk mann i 50-årene, skilt og med to barn, som ble arrestert for 26 år siden fordi han utga seg for prest. Etterforskerne sier at Malannino overtalte dusinvis av forretningsfolk til å signere sjekker for opprettelsen av pleiehjem og hospitser for døende. Den anklagede, som sitter i husarrest, sier at han er fast bestemt på å bygge hjemmene.

Han påberoper seg å være biskop, og sier: «Jeg presenterte meg aldri som katolsk biskop» (selv om hans drakt var nøyaktig lik en romersk prelats) «men som en representant for den Ortodokse kirke av Antiokia». Malannino kaller seg «Visegeneralvikar av Den patriarkalske Misjon» i den ikkeeksisterende kirken. Han er tiltalt for å utgi seg for en annen, ulovlig bruk av tittel og økonomisk svindel. Tre fotoalbum som ble beslaglagt hos ham, viser at han feiret messer. Det fryktes også for at han har feiret brylluper.

Zenit 3. august 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 12.08.1999, sist endret 12.08.1999 - 10:58