Interreligiøs valfart til Egypt og Israel

Roma (KI/Zenit) - Som svar på pave Johannes Paul IIs invitasjon til å gjøre år 2000 til «en stor anledning for interreligiøs dialog» ved å fremme «fellesmøter på viktige steder for de monoteistiske religionene», har «Den italienske kommisjonen for monastisk interreligiøs dialog» organisert to valfarter av religiøs natur. Den første er til Egypt, klostervesenets opphav, og skal foregå fra 29. august til 4. september 1999. Den andre arrangeres fra 28. august til 4. september 2000 og vil gå til Israel, kristendommens kilde.

Årets pilegrimer vil besøke faraoisk Egypt, mange koptiske klostre, tre koptiske kirker i Kairo, en jødisk synagoge og Sultan Hassan-moskeen. I denne moskeen vil det arrangeres et bønnemøte med muslimer. Neste års reise vil inkludere Sinaifjellet og følge det jødiske folkets vei til Det lovede land, besøk i et koptisk kvinnekloster og det gresk-bysantinske klosteret St. Katarina.

Zenit 4. august 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo

av Webmaster publisert 17.08.1999, sist endret 17.08.1999 - 11:17