Hinduistiske fundamentalister mot Mor Teresas saligkåring

Roma (KI/Zenit) - Nylig har Hinduistenes Verdensråd (Vishwa Hindu Parishad - VHP) uttrykt sin motstand mot Mor Teresa av Calcuttas saligkåringsprosess. De anklager Den katolske kirke for «utilbørlig hastverk» og å benytte anledningen til å fremme en evangeliseringskampanje. Anklagen kom fra Giriraj Kishore fra VHP - en radikal gruppe som ved mange anledninger har rettferdiggjort og oppmuntret til angrep mot nonner og prester, som de betrakter som «anti-nasjonale krefter». Disse angrepene har kostet mange kristne i landet livet.

I begynnelsen av året kritiserte Ashok Singhal, et viktig medlem av VHP, på det kraftigste den verdensomspennende anerkjennelsen av Mor Teresas veldedige arbeid i Calcutta. Han sa at hun etter hans mening var en del av «en kristen konspirasjon for å utrydde hinduismen i India».

Zenit 12. august 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 17.08.1999, sist endret 17.08.1999 - 11:17