Kirken protesterer mot dataspill

Warszawa (KI/KAP) - Den katolske bispekonferansen i Polen har protestert mot et dataspill der det dreier seg om å drepe den polske primas, kardinal Jozef Glemp, ved at spilleren «skyter på alt som er svart og beveger seg» (det vil si prester). Spillet er utviklet av en 25-årig informatikkstudent, og er i omløp i Polen under navnet «Operasjon Glemp».

Talsmannen for den polske bispekonferansen, p. Adam Schulz, erklærte at spillet støter de troendes følelser og minner på fatalt vis om mordet på den katolske presten Jerzy Popieluzsko for femten år siden av agenter fra den polske etterretningstjenesten. Schulz advarte i denne sammenheng for et «anarki uten verdier» som truer med å spre seg i et ukontrollert medium som Internett.

Kathpress 20. august og Zenit 19. august 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 26.08.1999, sist endret 26.08.1999 - 19:08