Religionsledere kritiserer verdenssamfunnet

Kinshasa (KI/KAP) - De religiøse lederne i Kongo (Kinshasa) har kritisert det internasjonale samfunnets «treghet» overfor Rwandas og Ugandas «systematiske krenkelse» av internasjonal rett. I nærvær av protestantiske, ortodokse og muslimske religionsledere leste den katolske erkebiskopen av Kinshasa, kardinal Frederic Etsou, opp en felles erklæring hvor de utenlandske troppene i landet ble fordømt for sin «utbytting av landets rikdommer» og mord på menneskene. Verdenssamfunnet blir oppfordret til å gripe inn med all sin styrke for straks å stoppe volden i Kongo.

Religionslederne appellerer til kirkene i landene som deltar i krigen om å gripe inn overfor sine regjeringer for å trekke ut armeene fra Kongo. Samtidig retter de kritikk mot den internasjonale våpenhandelen som setter i gang kriger for å skaffe seg nye markeder.

I følge Vatikanets misjonsnyhetsbyrå Fides dør hver dag rundt 300 mennesker i Den demokratiske republikken Kongo direkte eller indirekte som en følge av krigen. Mer enn 150.000 mennesker er flyktet til utlandet.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 31.08.1999, sist endret 31.08.1999 - 21:25