Vatikanet medlem av Friidrettsforbundet

Vatikanet (KI/Zenit) - For første gang i historien er Vatikanet formelt representert i idrettsverdenen. Vatikanstaten har nemlig blitt fullt medlem av Det internasjonale Friidrettsforbundet. Denne informasjonen ble gitt under Verdensmesterskapet i Sevilla, hvor Vatikanet var oppført som nummer 211 i forbundets liste.

Det er unødvendig å si at ingen kardinal eller biskop er påmeldt til hundremeteren eller noen andre øvelser. Vatikanets rolle er ganske enkelt tilstedeværelse og moralsk støtte. Sentralkomiteen for forberedelsene til det store jubileumsåret 2000 legger stor vekt på forberedelsene til jubileumsfeiringen i sportsverdenen, som vil finne sted den 29. oktober 2000 på Olympiastadion i Roma. Komiteen planlegger også et maratonløp med start og ankomst på Petersplassen i Vatikanet.

Zenit 24. august 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 02.09.1999, sist endret 02.09.1999 - 11:57