Britisk undersøkelse av angrep på Matteus' grav

London (KI/CWN) - Den britiske regjeringen sa sist mandag at de undersøker rapporter om at luftangrep på irakiske militære stillinger skadet gravstedet til evangelisten Matteus. Forsvarsdepartementet sa at britiske og amerikanske fly som patruljerte flyforbudssonen over Nord-Irak den 10. august i år, skjøt i selvforsvar på irakiske antiluftskyts i Ba'ashiqa-området. En talsmann for departementet sa at den nåværende informasjonen tyder på at bombene som ble sluppet, falt trygt unna sivile mål.

Irak hevder at flyene angrep et kristent kloster fra 300-tallet og drepte og såret flere mennesker som var samlet på stedet for å se solformørkelsen dagen etter. Amerikanske og britiske fly har foretatt mer enn 110 angrep mot irakiske mål i år. Flyforbudssonene ble påtvunget Irak etter Golfkrigen i 1991 for å beskytte motstandere av president Saddam Hussein nord og sør i landet.

Catholic World News 24. august 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 02.09.1999, sist endret 02.09.1999 - 11:57