Fire biskoper fra USA besøker landet

Ho-Chi-Minh-byen (KI/KAP/CWN) - En delegasjon av fire amerikanske katolske biskoper begynte onsdag på en ukes besøk i Vietnam. I følge det asiatiske katolske nyhetsbyrået UCAN skal de besøke Hanoi, Hue og Ho-Chi-Minh-byen (Saigon). Delegasjonen ledes av presidenten for bispekonferansen i USA, biskop Joseph Fiorenza av Galveston-Houston. I midten av juli var erkebiskopen av Saigon, Jean Baptiste Pham Minh Man, på et flere uker langt besøkt i USA.

Den kommunistiske grunnloven i Vietnam garanterer religionsfrihet, men i praksis utøver myndighetene en streng kontroll. Dette inkluderer krav om godkjennelse av kandidaten før paven utnevner noen biskoper i landet. Omtrent 8 av landets 79 millioner innbyggere er katolikker, og det er den nest største katolske befolkningen i Asia etter Filippinene.

Kathpress og Catholic World News 24. august 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 02.09.1999, sist endret 02.09.1999 - 12:27