Universitetsstol i Betlehem oppkalt etter kardinal Hume

Betlehem (KI/Zenit) - Universitetet i Betlehem har kunngjort at det vil oppkalle en lærestol i religiøse studier etter den romersk-katolske erkebiskopen av England og Wales, kardinal Basil Hume, som døde av kreft i juni i en alder av 76 år. Universitetet, som drives av De La Salle-brødre, ble grunnlagt av pave Paul VI i 1973 for å hjelpe til med å bevare et kristent nærvær i Det hellige Land. I løpet av sin historie har det flere ganger måtte stenge sine dører eller studentene har måtte møtes i professorenes private hjem.

Broder Vincent Malham, universitetets president, sa at den nye lærestolen var vurdert allerede før kardinalens død, men nå synes han det ville være en symbolsk gest å gi den navnet til kardinal Hume på grunn av hans langvarige arbeid for fred og rettferdighet. Universitetet har i dag fem fakulteter og ca 2.000 arabiske studenter; 68% er muslimer.

Zenit 30. august 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 17.09.1999, sist endret 17.09.1999 - 11:20