Daglig overraskelse for ungdom i 2000

Vatikanet (KI/Zenit) - Administrasjonskomiteen for jubileumsåret 2000 i Roma er klar over at unge besøkende til Den evige by ikke vil begrense seg til Verdensungdomsdagen i august 2000, så derfor har de offentliggjort sine planer for å ønske unge mennesker velkommen under hele jubelåret. Hver dag vil Vatikanet tilby spesiell oppmerksomhet til unge pilegrimer. For å garantere dette har det blitt dannet en arbeidsgruppe for «Ungdom og jubileum», som planlegger spesielle ruter for ungdommer, alt etter deres interesser og smak.

De ulike aktivitetene som foreslås av arbeidsgruppen, vil ta ungdommen dypere inn i jubileets mening i tillegg til at de får anledning til å møte andre unge. Organisatorene håper at dette også vil la unge som reiser alene, å ha øyeblikk av «åndelig fornyelse» laget spesielt for dem. Hver kveld på hverdagene kl 18 vil det være et «Møte for vitnesbyrd og bønn» i kirken San Lorenzo in piscibus, en liten romansk kirke like ved Petersplassen. Gudstjenesten vil inneholde en ordets liturgi og tid for vitnesbyrd, bønn, stillhet og muligheter for å bli kjent. Kirken er en del av Det internasjonale ungdomssentret som ble opprettet av pave Johannes Paul II i 1984 for å betjene unge besøkende til Roma. Hver onsdag kveld kl 21 planlegges det en «Pilegrimsbønn» på Petersplassen. Det er ventet at paven vil vise seg på slutten av hvert av disse møtene.

Eukaristisk tilbedelse vil finne sted i kirken Sant'Agnese på Piazza Navona på torsdagskveldene. Tilbedelsen vil begynne kl 21 med messe og vil vare til midnatt. Prester vil være tilgjengelige for skriftemål på mange språk under tilbedelsen. Første fredag i måneden vil det holdes en forsoningsgudstjeneste kl 9 i basilikaen Sta Sabina på Aventin-høyden. Under advent og fasten vil den holdes hver fredag. Etter en ordets liturgi og forskjellige meditasjoner vil det være tid for individuelle skriftemål.

Hver lørdag ettermiddag kl 17 vil det feires en internasjonal ungdomsmesse i basilikaen Ss Ambrogio e Carlo. Liturgien vil følges av ulike «tegn», slik som fornyelse av dåpsløftene og tenning av Påskelyset. Kollekten i disse messene vil brukes for å finansiere et solidaritetsprosjekt for trengende unge. Etter messen blir det en mottakelse slik at deltakerne kan bli kjent med mennesker fra andre kulturer.

De frivillige i senteret vil også på oppmoding organisere forskjellige andre aktiviteter for sine gjester, slik som besøk til katakombene for å feire minnet om Kirkens tidlige martyrer, eller møter med ungdommer fra menigheter i Roma. For å koordinere alle disse aktivitetene for ungdom har administrasjonskomiteen startet en «Ungdomsservice» som består av et internasjonalt team av frivillige. Deres arbeid i Senteret for frivillige vil starte i oktober. Samtidig sender Vatikanradioen et spesielt program med tittelen «Ungdommens jubileumsradio», som drives av ungdom for ungdom. Programmet vil sendes på ulike språk hver dag kl 14.30 og 16.

Zenit 1. september 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 17.09.1999, sist endret 17.09.1999 - 11:20