Mediamogul gir 10 millioner dollar til katedral

Los Angeles (KI/CWN) - Den australske mediamogulen Rupert Murdoch har gitt 10 millioner dollar til byggingen av en ny katedral til 163 millioner dollar i sentrum av Los Angeles. Los Angeles Times meldte fredag at Murdoch, som er leder for det internasjonale konglomeratet News Corp., ga en donasjon fra sitt familiefond for byggingen av katedralen Our Lady of the Angels. Kardinal Roger Mahony av Los Angeles kalte donasjonen «en ekstraordinær gave» og sa at pengene ville reserveres til katedralens konferansesenter.

«Som det eneste stedet for tilbedelse i sentrum av Los Angeles vil katedralen tjene folket i hele det sørlige California. Selv om den bygges for å hjelpe Den katolske kirke, vil den opplagt tjene som et senter for mange økumeniske, interreligiøse og kulturelle begivenheter», sa Murdoch i følge avisen. Selv om han ble oppdratt som presbyterianer, er hans kone og barn katolske, og paret fikk nylig en pavelig utmerkelse for filantropi.

Catholic World News 3. september 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 17.09.1999, sist endret 17.09.1999 - 11:20