«Barnas jubileum» får unge maskoter

Vatikanet (KI/Zenit) - Det er ingen hemmelighet at pave Johannes Paul II alltid har vært svak for unge mennesker og barn, så det burde ikke komme som noen overraskelse at Vatikanet forbereder spesielt materiale og egne aktiviteter for unge fra hele verden for å leve med i jubileumsåret 2000 som aktive deltakere. 10. september introduserte Vatikanets offisielle hjemmeside for Jubileet fire livlige tegneseriefigurer som skal tjene som barnas veiledere for å forberede seg til år 2000.

«Schanty» er en ung afrikansk jente som begynner sitt eventyr med å spørre de lokale misjonærene hvor Roma er på verdenskartet. «Luca» er en italiensk gutt som elsker fotball og nesten ikke kan vente for å møte så mange mennesker som kommer fra alle verdens hjørner for å besøke hans land under Jubileet. «Lyn» er en filippinsk jente i typiske klær, men et trendy hodebånd. «James» er en ung amerikaner med en snudd baseballcap, t-skjorte med «I Love N.Y.» og en alltid tilstedeværende bærbar pc.

De fire kommer sammen i Roma, deler erfaringer og besøker de viktigste stedene og begivenhetene i Den evige by. Deres reise tar websurfere med på en guidet tur hvor de kan lære om historien og betydningen av det hellige år samt begivenhetene som vil finne sted, særlig hovedattraksjonen for barn: «Barnas Jubileum» den 2. januar 2000.

Den offisielle logoen til Barnas Jubileum viser Petersplassen med kolonnadenes «armer» som omfavner en fargerik jordklode og de fire tegneseriefigurene i bakgrunnen. Foreløpig finnes siden bare på italiensk, men frivillige arbeider hardt for å gjøre klar materialet på flere andre språk for mennesker over hele verden.

Zenit 10. september 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 17.09.1999, sist endret 17.09.1999 - 11:20