Massebryllup i Usuk

550 par ble viet i St. Ann's menighet i Usuk i nordøst Uganda lørdag 11. september 1999. Begivenheten fant sted i den sogenkirken som ble velsignet av biskop Erasmus Wandera samme dag.

I løpet av de siste årene har stadig flere i Usuk ønsket å inngå kirkebrullyp. Blant Teso'ene har polygami og utenomekteskapelige forhold vært ganske vanlig, og massebryllupene har vært regnet som en seier for kirkens lære og for kampen mot HIV/AIDS. Det har tidligere vært flere massebryllup i menigheten, i fjor et med 150 par. Blant de nye ekteparene på lørdag var også den lokale høvdingen.

Usuk har vært en misjonsstasjon for Missionaries for Africa (også kalt White Fathers) i en årrekke. Bryllupene og kirkeinnvielsen markerte slutten på deres virke i Usuk, og allerede denne uken ledes menigheten av en sekulærprest fra Uganda.

Caritas Norge har samarbeidet med menigheten om helse, fattigdomsutryddelse og sammfunssutvikling siden tidlig på nittitallet. Aktivitene er nå koordinert av den nyopprettede Caritas Usuk.

Dag Albert Bårnes, Caritas Norge.

av Webmaster publisert 17.09.1999, sist endret 17.09.1999 - 13:32