Nuntius bekrefter pavebesøk i mars 2000

Jerusalem - KI (KAP/Zenit) - Pave Johannes Paul II vil sannsynligvis reise til Israel i mars 2000. Den apostoliske nuntius i Israel, erkebiskop Pietro Sambi, bekreftet onsdag i Haifa pavens besøk i Det hellige Land, som har vært planlagt i lang tid. Han sier at paven ubetinget vil innlede det nye årtusenet gjennom denne pilegrimsreisen til stedene hvor Jesus virket.

Et pavebesøk i Israel regnes som diplomatisk vanskelig, fremfor alt på grunn av Jerusalems uavklarte status. Israel holder fast ved det udelte Jerusalem som landets hovedstad, mens palestinerne gjør krav på Øst-Jerusalem som sin hovedstad.

I Vatikanet foretrekkes som alltid en internasjonal status for den hellige by for jøder, kristne og muslimer. I fredsforhandlingene er det likevel et annet kompromiss som avtegner seg: Administrasjonsgrensene i Jerusalem blir utvidet og noen arabiske landsbyer samt den arabiske forstaden Abu Dis blir innlemmet i byen. Målet for denne innlemmelsen ville være å la palestinerne opprette sin egen hovedstad der med navnet Jerusalem.

Kathpress og Zenit 15. september 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 21.09.1999, sist endret 21.09.1999 - 11:14